Milyen szabályokat kell feltétlenül ismernem?

 

A leghatékonyabb munkavégzéshez, és szervezéshez elkerülhetetlen, hogy azokkal a fogalmakkal, amikkel a tachográf használata során találkozol maradéktalanul ismerd.  A feltétlen szükséges információkat a jogszabályokban, és rendeletekben megtalálni is nehézkes, megérteni őket pedig még nehezebb. Ebben szeretnénk segítséget nyújtani neked!
A vezetési, és pihenőidőket az 561/2006 EK rendelet szabályozza. A rendeletet itt tudod elolvasni.

Látogasd rendszeresen jogszabálytárunkat, és értesülj elsőként a rendeletváltozásokról!


A következő fogalmakkal biztosan találkozni fogsz a munkád során:

 
1. Tevékenységek:

Vezetés – Az az időtartam amit gépjárművezetéssel töltesz. A tachográfon a vezetés úgynevezett automatikus tevékenység, vagyis mikor az autó elindul a tachográf magától erre vált.
Munka – Vezetésen kívüli egyéb munkavégzés, mint például a rakodás, javítás, tankolás.
Készenlét – Az az időtartam, mikor nem végzel munkát, de munkahelyeden tartózkodsz, vagy utazással töltesz. Leggyakoribb példa a készenlétre két sofőr esetén, míg az első sofőr vezet, a mellette ülő másik sofőr – ‘utas’ – készenlétben van. Leglényegesebb eltérés a pihenőtől, hogy a készenlétben töltött idő alatt nem rendelkezel szabadon az időddel.

2. Vezetési idő:

Vezetési idő – Minden 4,5 óra vezetéssel töltött idő után 45 perc pihenőidőt kell kivenned. Személyzeti vezetés – vagyis két vezető esetén- a készenlétben töltött idő beszámítható pihenő időnek.
Napi vezetési idő – A tényleges vezetéssel eltöltött időt jelenti, amely egy 24 órás napi ciklusban nem haladhatja meg a 9 órát. A kilenc órás napi maximum egy héten legfeljebb két alkalommal 10 órára növelhető.
Heti vezetési idő  – A hét, a hétfő 0.00 perctől, a vasárnap 24.00 ig tartó hetet jelenti. Egy héten az összeadott vezetési idő nem haladhatja meg az 56 órát.
Kétheti vezetési idő – Az összeadódott vezetési idő bármely egymást követő két hét alatt nem lehet több 90  óránál.

3. Szünet, és megszakítás

Szünet,megszakítás, vagy pihenő –   négy és fél órás folyamatos vezetési idő után a gépjárművezető legalább 45 perces szünetet köteles tartani (kivéve, ha a pihenőidejét kezdi meg). Ha pihenőidődet meg akarod osztani, akkor ezt csak egy legalább 15 perces, majd azt követő legalább 30 perces szünettel teheted meg. 2007. április 11-e után tehát a „megszakítás” már nem osztható három részre. A 15 percnél rövidebb megszakítás nem minősül pihenőnek!
A pihenődet így veheted ki:

1. 4,5 óra után a teljes pihenőidődet letöltöd, vagyis 45 percre megállsz minden 4,5 óra után.
2. Két részre bontod a pihenődet, ebben az estben egy legalább 15 perces, és egy legalább 30 perces szünetet kell tartanod. Ebben az esetben nagyon figyelj rá, hogy ez nem felcserélhető, vagyis az első megállásod mindenképp 15 percnek számít – akár a 44 perces is – ,a második pedig mindenképp 30 percnek. Természetesen ha bármelyik megállásod eléri a 45 percet, akkor az első pont lép életbe.

4. Munkanapok, és pihenőidők

Munkanap – Ennek a fogalomnak a jelentése nagyon eltér a mindennapi értelmezéstől, és nagyon fontos megérteni, hiszen ez a kulcsa a pihenőidők pontos betartásának.  A munkanap hossza 24 óra, két sofőr esetén pedig 30 óra. A munkanap kezdetét egy bármely, pihenőidőtől különböző tevékenység (ez lehet vezetés, munka, vagy készenlét) jelenti, vége pedig akkor van mikor érvényes napi pihenőidőt tartasz. Tehát amíg nincs érvényes napi pihenőidőd a munkanapod nem ér véget!
Napi pihenőidő – A munkaidő kezdetétől számított 24 órán belül legalább 11 óra napi pihenőt kell tartanod. Ez az idő két heti pihenő között, 3 alkalommal 9 órára rövidíthető (a munkaidő 15 órára hosszabítható). Nagyon figyelj rá mindig, hogy a pihenőd teljes 9 órája, beleférjen a munkanapodba, mert csak ekkor érvényes a pihenőd!  Két sofőr esetén 30 órán belül lennie legalább egy 9 órás pihenőnek.
Heti pihenő – Minden 6. munkanap után ki kell venned a heti pihenőidődet, amely lehet 24 órás csökkentett (rövidített), vagy teljes 45 órás időtartam. Bármely egymást követő két hétben lenni kell legalább egy 45 órás pihenőnek! A csökkentést mindenképpen kompenzálni kell, a csökkentést követő harmadik hét vége előtt. A csökkentés időtartamának megfelelő egyben megtartott pihenő, egy másik legalább 9 órás pihenőidővel együtt (ahhoz kapcsolva) kell letölteni!