A legköltséghatékonyabb letöltés

 

A Tachobank Mini e legolcsóbb áron kínál teljes megoldást a tachográf, és a vezetői kártya letöltésére. Kis mérte akár a zsebedben is elfér!

[stextbox id=”grey” image=”null”]
  • A gyorsabb letöltés érdekében nem kell a tachográfon tárolt összes adatot letöltened, beállíthatod mely időponttól szeretnéd az adatokat letölteni. (Beállítható: 3 hónap, 6 hónap, 12 hónap, tetszőleges időponttól)
  • Bármilyen típusú tachográfot letölthetsz vele
  • Számítógépedre nem kell semmilyen szoftvert sem telepítened, hogy a letöltött adatokhoz hozzáférj.
  • Saját memóriával nem rendelkezik, ezért egy pendrive csatlakoztatása szükséges, a letöltés erre történik (bármilyen USB 1.1 kompatibilis pendrive  megfelelő). Egy pendrive ot akár több tachográfhoz is használhatsz.
  • Saját kártyaolvasóval nem rendelkezik, ezért a vezetői kártya letöltése csak tachográfon keresztül lehetséges. Ha nem tudod hogyan kell a kártyát letölteni tachográfon keresztül itt találsz hozzá segítséget.
[/stextbox]

 

 

[stextbox id=”grey”]A letöltött adatokat mindig több helyen is őrizd meg, lehetőség szerint készíts biztonsági mentést CD, vagy valamilyen külső adattárolóra is![/stextbox]


Hogyan végezhetem el a letöltést Tachobank Minivel?

 

Csatlakoztasd a pendriveodat a Tachoank Minihez. Az üzembentartói kártyádat helyezd a tachográf 2. kártyanyílásába, és csatlakoztasd a letöltőkábelt a tachográfhoz. Ha mindent jól csináltál, a letöltőkulcs elkezdi az adatok letöltését. Ha vezetői kártyát is tettél a tachográfba, akkor előbb arról tölti le az adatokat.
Ha nem szeretnéd az összes adatot letölteni a tachográfról, és csak egy megadott időpontól kívánod lementeni a következőt kell tenned:

[stextbox id=”grey” image=”null”]
  1. Csatlakoztasd a pendriveodat a számítógéphez
  2. Menj a pendriveon található ‘Download’ mappába, és nyisd meg az ott található ‘tbconfig.txt’ fájlt.
  3. Az alapértelmezetten beírt 180 napot írd át egy tetszőleges napszámra 2-999 között! Arra figyelj, hogy mindig három számjegyet írj be, például ha 3 napot akarsz letölteni az így írd: 003.
  4. Mentsd el a fájlt, és kezdheted is a letöltést!
[/stextbox]

 

A tachográf adatotok részleges letöltése csak akkor ajánlott, ha az adatokat rendszeresen töltöd. Ha először töltöd le az adatokat, vagy nem rendszeres időközönként végzed, mindig legalább 1 évet tölts le.


Tachobank Mini adatletöltő
Tachobank Mini adatletöltő, és csatlakoztatott USB pendrive.